NP Plastics realiseert forse energiebesparing
NP Plastics realiseert forse energiebesparing

NP Plastics realiseert forse energiebesparing

1 jan 2021

Met de installatie van twee adiabatische luchtbehandelingskasten van elk 5.000 m3/uur wordt de lucht ververst rondom de spuitgietmachines, waardoor de kwalijke dampen/geuren naar buiten worden afgevoerd.

De adiabatische luchtbehandelingskasten werken op het principe van waterverdamping waarbij de omgevingstemperatuur van de lucht indirect met ca 6 graden Celsius omlaag gebracht met behulp van een warmtewisselaar. In de winterperiode wordt de warmteterugwinning (WTW) automatisch ingeschakeld.
Het verbruik per luchtbehandelingskast van 5.000 m3 per uur is circa 4 KWH aan elektriciteit en 2 m3 water per maand. In plaats van leidingwater kan ook regenwater worden ingezet.

Dit systeem is in deze tijden van corona – ventileren, ventileren en ventileren !! – zeker een uitkomst omdat het mede gebaseerd is op luchtverversing in plaats van alleen luchtcirculatie. Zo vangen wij twee vliegen in één klap: de werknemers hebben verse lucht, ook als de coronacrisis voorbij is, en de luchtbehandeling gebeurt op een milieuvriendelijker manier.