Speciale bewerkingen
Speciale bewerkingen

NP Plastics ondersteunt het initiële productontwerp, maar ook de assemblage, zowel in- als extern, het voorraadbeheer en de logistiek voor haar relaties. Daarnaast heeft NP Plastics zeer ruime ervaring in diverse nabehandelingstechnieken zoals bedrukken, verchromen en metaal omspuiten.

Ons loonspuitgietwerk wordt geleverd in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië en Noord-Amerika.

NP Plastics 3D printing

Additive manufacturing

Een technologie dat al meer dan 30 jaar bestaat, maar die nu pas begint door te breken in de maakindustrie is die van het zogeheten ‘Additive Manufacturing’ – ook wel bekend als rapid prototyping, rapid manufacturing of 3D printen.

In eerste instantie werd dit vooral ingezet voor eenmalige prototypes. Inmiddels heeft deze technologie zich een vaste plaats binnen de kunststofindustrie verworven. Tegenwoordig kunnen 3D-printers worden ingezet als deel van het productieproces – of zelfs voor het produceren van kleine tot middelgrote series.

In bepaalde gevallen kan de kortere doorlooptijd van ontwerp naar productie – er hoeft immers geen matrijs te worden gefabriceerd – een belangrijk voordeel opleveren, onder andere door de lagere opstartkosten en de oneindige mogelijkheden om gepersonaliseerde onderdelen op grote schaal te produceren.

NP Plastics biedt begeleiding en ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe producten in kleine series en prototyping door middel van 3D printen. Hiertoe werken wij samen met specialisten die gebruik maken van diverse technologieën, zoals: SLS, SLA en FDM. Verschillende soorten grondstoffen worden ingezet, waaronder PLA, PA, ABS, PET, PETG etc.

Samen met NP Plastics komt u tot het ideale model dat u in staat stelt om faalkosten en logistieke kosten te reduceren en complexe problemen op te lossen.

Lekbak-koffiemachine

Assemblage

In aanvulling op onze productieprocessen kunnen wij ook subassemblage en totale assemblage van een eindproduct aanbieden. Deze werkzaamheden vinden plaats bij ons intern of in samenwerking met externe partners. Uiteraard vindt er vervolgens een uitgebreide controle plaats.

Uw eindproduct kunnen wij kant-en-klaar opleveren, volledig geassembleerd, eventueel voorzien van bedrukking, vakkundig verpakt en direct klaar voor gebruik. NP Plastics regelt vervolgens eventuele mechanische nabewerking, zoals insertmontage, verspanen, verchromen of bedrukken.

Uw eindproduct kunnen wij kant-en-klaar opleveren, volledig geassembleerd, eventueel voorzien van bedrukking, vakkundig verpakt en direct klaar voor gebruik. NP Plastics regelt vervolgens eventuele mechanische nabewerking, zoals insertmontage, verspanen, verchromen of bedrukken.

Als ik aan NP Plastics denk zeg ik: snelle levertijden/flexibiliteit en ook doen wat ze beloven.

Ronald Sipma

Purchaser Animo, koffieautomaten en koffiezetters, Assen

Animo Koffiemachines logo
NP Plastics is een service-georiënteerd bedrijf die de zorg voor het eindproduct op zich neemt, vanaf het eerste moment van kennismaking tot en met de aflevering en de nazorg voor de producten die onze spuitgieterij verlaten.