Horti producten
Horti producten

Download hieronder de folder met ons leveringsprogramma Horti-producten

Nationale en internationale horticulturele expertise

NP Plastics heeft zowel nationaal als internationaal ruime ervaring opgebouwd in de horticulturele industrie.
Wij ontwikkelen en produceren een breed assortiment aan plantenstekers, etiketclips en etiketklemmetjes.

Op aanvraag zijn al deze producten ook leverbaar in met hout gevulde grondstoffen om een zo natuurlijk mogelijke ‘look’ te verkrijgen. Ook kunnen wij ons assortiment voor de plantenindustrie van biologisch afbreekbare en composteerbare kunststoffen aanbieden.

ronde-nok-rood-plantensteker

Plantenstekers

De stekers zijn in de basisuitvoering voorzien van een ronde nok op de boven- en voorzijde.Wij leveren ook een uitvoering voorzien van een ovale nok aan de voorzijde van de steker waarbij er, door het toepassen van een etiket met een ovaal gat, voorkomen kan worden dat een etiket gaat draaien. Als alternatief voor een hangend etiket is het dan ook mogelijk een staand etiket onder een bepaalde hellingshoek te presenteren.

Diverse modellen en lengtes plantenstekers

Naast de verticale infosteker hebben wij ook een model ontwikkeld dat aan de bovenzijde is voorzien van een knik van 60 graden. Hierdoor is het mogelijk om uw etiket zo te positioneren dat de informatie goed zichtbaar en leesbaar is voor de consument. Deze steker is dan voorzien van een ovale nok. Alle stekers zijn in de lengtes van 10 – 50 cm verkrijgbaar.

NP Plastics plantensteker ronde nok

Plantensteker ronde nok

NP Plastics U plantensteker

60 graden plantensteker, ovale nok

NP Plastics U plantensteker

U plantensteker

Op aanvraag zijn al deze producten ook leverbaar in met hout gevulde grondstoffen om een zo natuurlijk mogelijke ‘look’ te verkrijgen.

Ook kunnen wij ons assortiment voor de plantenindustrie produceren van zowel biologisch afbreekbare en composteerbare kunststoffen als van gerecycleerde materialen op basis van post-consumer recyclaat (PCR).

NP Plastics plantenklemmetjes-horticultureel

Stokclip

NP Plastics produceert diverse soorten stokclips voor het gemakkelijk bevestigen en presenteren van uw plantenetiketten, geschikt voor stokken met een diameter van 3 tot 8 mm.

NP Plastics etiketclips-horticultureel-plastic

Plantring met of zonder etiketclip

NP Plastics produceert plantringen zonder etiketclip in de diameters 16, 20 en 25 mm.
Onze plantring met etiketclip is ontworpen om de plant aan één of meerdere stokken in de kweekpot stevig en overeind op de juiste afstand vast te zetten. De plantring met etiketclip is alleen verkrijgbaar met een diameter van 25mm.

Alle plantringen zijn leverbaar in diverse kleuren.

NP Plastics etiketclips-horticultureel-plastic
NP Plastics etiketclips-horticultureel-plastic

NP Clipp-ringen

NP heeft onlangs aan haar leveringsprogramma voor de horti-producten een brede selectie clipringen toegevoegd. Met deze NP Clipp-ringen worden de planten eenvoudig en snel aan de stok bevestigd. Onze NP Clipp-ringen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, in diameters variërend van 13 tot 32 mm.

horti-producten-spuitgieten-plantenstekers-np-plastics

PCR-gebaseerde Horti-producten

Binnen de Rethink gedachte is inmiddels bij NP Plastics het gebruik, waar mogelijk, van gerecyclede grondstoffen een belangrijke speerpunt geworden.

Alle Horti-producten van NP Plastics, zoals etikettenstekers, klemmen, ringen, enz., kunnen geleverd worden in 100% gerecycled polypropyleen (PP-r). Waar vroeger hiervoor alleen PP afkomstig van industrieel- of productieafval – het zogenaamde PIR PP – gebruikt werd, gaan wij vandaag een stap verder door ook PP afkomstig uit het post-consumer afvalstroom – het zogenaamde PCR PP – als grondstof in te zetten. De PP-r wordt direct uit de afvalstroom gewonnen en verwerkt tot PCR PP granulaat. De PCR PP heeft een eigen kleur variërend tussen licht- en donkergrijs.

 

Duurzaamheid in kunststof

NP Plastics is producent van een breed assortiment van plantenstekers, clips en klemmetjes voor de plantenindustrie. Onze klanten zijn groothandelsbedrijven voor de land- en tuinbouw. Wij leveren direct aan bedrijven door heel Europa en daarbuiten.

De producten voor de horticulturele industrie produceren wij standaard in zwart, naturel en groen. Maar andere kleuren zijn vanzelfsprekend ook mogelijk: zo produceren wij ook regelmatig in goud, zilver en blauw. Ook is het mogelijk om op de klantspecificatie uw eigen kleuren in te stellen.

Standaard gebruiken wij polypropyleen voor de plantenstekers, maar indien meer stijfheid gevraagd wordt kunnen deze ook in medium impact polystyreen en glashelder polystyreen worden gemaakt, uiteraard in elke gewenste kleur.

Verder blijft NP Plastics volop innoveren. Niet alleen door het verder ontwikkelen van nieuwe modellen, ook door de toepassing van nieuwe, meer duurzame materialen te onderzoeken
plantensteker-ronde-nok-wit-plant

NP Plastics is voor ons een betrouwbare en servicegerichte partner waar we al talloze horti producten mee hebben ontwikkeld. We vertrouwen erop nog jaren zaken met NP Plastics te doen.

Elburg-Smit BV

Horticulture Labels & Packaging, Sassenheim

Elburg Smit