Recycling
Recycling

Recycling

Recycling en daarmee verantwoord omgaan met materialen en middelen zien wij van NP Plastics als dé manier om ervoor te zorgen dat wij ook in de toekomst gezond en rendabel kunnen produceren voor onze klanten.
Ons doel daarbij is zo optimaal mogelijk te werken met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

 

Ons productieafval wordt zo veel mogelijk direct vermalen en hergebruikt. In-line maalmolens worden gebruikt om zo efficiënt mogelijk aanspuitingen te recyclen.
Daarnaast zet NP Plastics ook recyclaat in, dat afkomstig is uit post-consumer afvalstromen voor specifieke toepassingen.

Bovendien blijven wij op de hoogte van de snelle ontwikkelingen op het gebied van de bio-gebaseerde kunststoffen, om ook in dit opzicht onze klanten te steunen met het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

duurzaam-kunststof

NRK PVT Kunststofverwerkers

NP Plastics is lid van de NRK PVT.
Deze belangenorganisatie vertegenwoordigt bedrijven in Nederland die thermoplasten, biopolymeren en thermoplastische composieten verwerken. NRK PVT Kunststofverwerkers focust zich op (productie)techniek en innovatie in kunststof.

Naast kennisoverdracht zet de NRK PVT Kunststofverwerkers zich in voor kennisontwikkeling, door het initiëren, opzetten en deelnemen aan research en onderzoeksprojecten. Voorbeelden hiervan zijn de onderzoeksprojecten en innovatieprojecten rond thema’s als de inzet van recylaat, biopolymeren, ontwikkeling biokleurstoffen, integratie van PV-zonnecellen, onderzoek thermoplastische composieten.

Logo NRK PVT