Een dak vol zonnepanelen
Een dak vol zonnepanelen

Een dak vol zonnepanelen

9 jun 2022

Onlangs zag NP Plastics een langgekoesterde wens in vervulling gaan: wij zijn overgegaan op een duurzame stroomvoorziening. De aangevraagde zonnepanelen die ons bedrijf van elektriciteit moeten gaan voorzien, liggen er eindelijk.

De zonnepanelen van het merk DMEGC zijn van het nieuw ontwikkelde Celtype Mono-kristallijn Silver-White/Dubbel Glas met een vermogen van 370Wp, compleet met omvormer met inbouwde vlamboogdetectie, die de kans op brand aanzienlijk verlaagd.

De 254 zonnecellen leveren een jaaropbrengst van ca 85 MWh, terwijl de gehele plantbehoefte van de laatste 2 jaar per jaar ca 400 MWh bedroeg.

Wij verwachten een terugverdientijd bij het prijsniveau van eind 2020 van 6 jaar of zelfs korter: door in toenemende mate voor vol-elektrische machines te kiezen in plaats van de huidige hydraulische spuitgietmachines zal deze terugverdientijd verder aanzienlijk worden verkort.

Voor NP Plastics is dit een enorme stap voorwaarts op de weg naar het uiteindelijke doel: het energieneutraal produceren van technisch hoogwaardige kunststofonderdelen voor de maakindustrie.

En een duurzame investering waar wij trots op zijn!