NP Plastics lanceert nieuwe lijn op de IPM horti beurs
NP Plastics lanceert nieuwe lijn op de IPM horti beurs

NP Plastics lanceert nieuwe lijn op de IPM horti beurs

29 jan 2023

Eerste CirQu product is de NP PushOn Clipp ring

NP Plastics heeft op de IPM-beurs in Essen, Duitsland afgelopen week een geheel nieuw productenlijn gelanceerd.
Tijdens de vierdaagse horti beurs, dat plaatsvond van 24-27 januari 2023, trok de nieuwe CirQu productenlijn veel belangstelling. Het eerste product in de nieuwe lijn is de NP CirQu Push On Clipp Ring 25 mm. Monsters van de CirQu PushOn, in groen gespoten, waren te zien op de stand – en vonden gretig aftrek bij de gestaag toenemende stroom van zowel Nederlandse als buitenlandse bezoekers.
De nieuwe CirQu producten worden geproduceerd van een gecertificeerde, circulaire bio-based grondstof. De grondstof is officieel door TÜV Oostenrijk gecertificeerd met het ‘OK Compost Industrial’-conformiteitskenmerk. Daarmee mogen de producten in de CirQu lijn geproduceerd van dit materiaal met het gft-afval afgevoerd worden.
Door te kiezen voor de nieuwe CirQu producten kunnen klanten de eigen duurzaamheidsambities voor de toekomst ondersteunen: het materiaal draagt in belangrijke mate bij tot het verlagen van de carbon footprint van deze producten. Een LCA, uitgevoerd door de producent laat zien dat per kg grondstof de klimaatimpact rond de -0,5 kg CO2-eq ligt. Ter vergelijking: bij het gebruik van een conventionele, op olie-gebaseerde virgin PP ligt dit op +2,5 kg CO2-eq.
Een ‘eye-opener’ voor de vele leveranciers binnen de horti-sector die menen dat met het gebruik van 100% gerecyclede grondstof al een voldoende grote stap in de richting van vergroening gezet is.

De flyer met meer informatie over de nieuwe productlijn werd door de bezoekers aan de stand gelezen en meegenomen – voor NP, de bevestiging dat met deze lancering van de CirQu lijn in een behoefte kan worden voorzien.

De CirQu familie zal worden uitgebreid met meer producten in de loop van dit jaar.